Ομάδα In Vivo

Η εκπαιδευτική προσέγγιση κάθε επαγγελματία ξεχωριστά δίνει την ευκαιρία σε όλους τους θεραπευτές να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ομάδες εποπτείας μεταξύ τους και να συνθέτουν τις γνώσεις τους με σκοπό την άμεση και ξεκάθαρη βοήθεια του θεραπευόμενου που αιτείται συμβουλευτικής.

Στόχος

Ο στόχος της ομάδας ψυχολόγων είναι να συνδυάζονται τεχνικές από διαφορετικές οπτικές, όπως η γνωσιακή-συμπεριφορική, γνωσιακή-αναλυτική, υπαρξιακή, συστημική και κριτική. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται πως οι υπηρεσίες που παρέχονται σε κάθε αιτούντα αρμόζουν στις ανάγκες του, καθώς και στη φύση και προσωπικότητά του.

Πλαίσιο

Το πλαίσιο της ομάδας μας επιτρέπει να συνθέτουμε διαρκώς τις γνώσεις μας από τα διαφορετικά πεδία εξειδίκευσης και εργασίας της καθεμίας, με γνώμονα πάντα την πολυδιάστατη προσέγγιση των ανθρωπίνων ζητημάτων.

Για κάθε περιστατικό που παρακολουθούμε, λειτουργούμε παράλληλα την ομάδα εποπτείας μας, με σκοπό τη διαρκή αξιολόγηση της πορείας του εξυπηρετούμενου.

Picture
Profile picture for user Vaso
Name and surname
Βασιλική Τσάση
Professional title
Ψυχολόγος, MSc Ψυχική Υγεία
Σπούδασα ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών και στη συνέχεια, ολοκλήρωσα με επιτυχία, το Μεταπτυχιακό κύκλο εκπαίδευσης στον τομέα της «Ψυχικής Υγείας», του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Παράλληλα εκπαιδεύομαι στην Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.
Presentation text

Η προσέγγισή μου βασίζεται σε ένα ολιστικό μοντέλο βάσει του οποίου κάθε ένδειξη ψυχοπαθολογίας αποτελεί συνάρτηση, τόσο της προσωπικότητας του ατόμου, όσο και της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει, με την τελευταία να προλειαίνει το έδαφος για να εκφραστεί κάποια στιγμή στη ζωή του. Από την παιδική μας ηλικία, υιοθετούμε κάποιους ρόλους οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή μας, ωστόσο, κατά την ενήλικη ζωή, συχνά, μας δυσκολεύουν. Σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι ο εντοπισμός και η αλλαγή αυτών των δυσλειτουργικών μοτίβων-ρόλων, και η ανάπτυξη του αισθήματος της ελευθερίας, μέσω της διαδικασίας της επιλογής, που αποτελεί το προσόν κάθε ενήλικα. Μέσω της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας ο άνθρωπος μαθαίνει να λύνει σταδιακά τους κόμπους που τον κρατούν δέσμιο σε παρελθοντικά τραύματα, και να αποδέχεται τον εαυτό του, μετέχοντας με δημιουργικό τρόπο στην κοινωνία.

Από το 2013 ζω και εργάζομαι στη Κεφαλονιά, ενώ συντονίζω από κοινού με την Ψυχολόγο Γιούλη Δροσοπούλου, ομάδες ανθρώπων με την εμπειρία κρίσεων πανικού στην Πάτρα.

Picture
Profile picture for user Giouli
Name and surname
Γιούλη Δροσοπούλου
Professional title
Ψυχολόγος, MSc Ιατρικής, Θεραπεύτρια Γ.Α.Ψ.
Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είμαι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Εταιρίας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.Γ.Α.Ψ.) και κάτοχος μεταπτυχιακού Εφηβικής Υγείας από το τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ.
Presentation text

Κεντρικό σημείο της προσέγγισής μου είναι η αναγνώριση των ρόλων που έχουμε μάθει από την αρχή της ζωής μας και που οδηγούν σε μοναδικές και συγκεκριμένες προσδοκίες, πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Συχνά, στην ενήλικη ζωή, καλούμαστε να εντοπίσουμε ποιοι από αυτούς τους ρόλους είναι δυσλειτουργικοί για εμάς και ίσως χρειάζονται αλλαγή. Απώτερο σκοπό της ψυχοθεραπείας θεωρώ την ανάδειξη των δυνατοτήτων του θεραπευόμενου, την απαλλαγή του από αυτόματα μοτίβα συμπεριφοράς που τον εγκλωβίζουν και την επανατοποθέτηση του εαυτού απέναντι σε τραύματα του παρελθόντος με τρόπο τέτοιο που να τα "χωράει".   

Εργάζομαι ιδιωτικά σε γραφείο στην Πάτρα.

Επίσης, εργάζομαι στο πεδίο της πρόληψης συντονίζοντας ομάδες παιδιών, εφήβων και γονέων.

Picture
Profile picture for user Despoina
Name and surname
Δέσποινα Καϊρη
Professional title
MSc Κλινική ψυχολόγος
Η ζωή περιλαμβάνει διαρκείς αλλαγές και ο χρόνος που αφιερώνουμε στη διαχείρισή τους είναι πολύ μικρός, λόγω των υποχρεώσεων και των δυνατοτήτων που μας παρέχονται σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής μας.
Presentation text

Βασικό εργαλείο της προσέγγισης που ακολουθώ είναι η αποσαφήνιση και η αναγνώριση των εσωτερικών δυνατοτήτων που έχουμε, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις οποιεσδήποτε προκλήσεις. Η νοηματοδότηση αυτών φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς βιώνουμε τις καταστάσεις γύρω μας,τι ερμηνεία τους δίνουμε και τι αντίκτυπο έχουν στη ζωή μας. 

Η μέθοδος μου είναι συνθετική και απαρτίζεται από εργαλεία βασισμένα στις αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής θεραπείας, της υπαρξιστικής συμβουλευτικής αλλά και των σύγχρονων θεωριών πάνω στο σώμα και το νου και την αρμονική τους συνύπαρξη.